Την Δευτέρα και την Τρίτη 22 και 23 Απριλίου 2024 , στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα: “Γνωρίζω το σώμα μου”, υλοποιήθηκε επιμόρφωση με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου από ειδικούς του Ιδρύματος “Η Θεοτόκος”, που απευθύνονταν σε γονείς, σε εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ειδικούς θέτοντας τις απορίες τους για το πως θα μπορούσαν να χειριστούν οι ίδιοι τα παιδιά τους σε θέματα ψυχοσωματικής υγείας και σωματογνωσίας. Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ε.ΕΠ. – Ε.Β.Π. ενημερώθηκαν για την αντιμετώπιση θεμάτων των μαθητών που βρίσκονται στο στάδιο της εφηβείας, για την οριοθέτηση του αγγίγματος καθώς και για τους τρόπους πιθανής κακοποίησης των μαθητών με απώτερο σκοπό την πρόληψη από τη σωματική βία και παρενόχληση.

Η ομάδα του Προγράμματος, που αποτελείται από την Συντονίστρια και Ψυχολόγο κα Βαίου Μαρία, την Κοινωνική Λειτουργό κα Καραίσκου Ελένη και την Λογοθεραπεύτρια κα Φουντούκη Μαρία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν τους μαθητές σε θέματα καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής στα θέματα του φύλου, της ψυχικής και σωματικής υγείας, της ασφάλειας, της προστασίας και του σεβασμού της γενετήσιας αξιοπρέπειας προσεγγίζοντάς τους με λεπτούς χειρισμούς, σεβόμενοι τις ψυχοκοινωνικές, επικοινωνιακές, μαθησιακές και σωματικές ιδιαιτερότητες του καθενός μαθητή ξεχωριστά.

Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας κα Χουσιάδα Σταυρούλα, ευχαριστεί θερμά τις ειδικούς του Ιδρύματος “Θεοτόκος”, την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο, Συστημική Θεραπεύτρια Οικογένειας και Προϊσταμένη Διαγνωστικών και Θεραπευτικών Υπηρεσιών, κα Κορογιαννάκη Αφροδίτη και την Κοινωνική Λειτουργό κα Σαρκίρη Ιώάννα για τις πολύτιμες συμβουλές που μας μετέδωσαν, καθώς η σωστή ενημέρωση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη φαινομένων σωματικής βίας και παρενόχλησης.

Αφήστε σχόλιο